Veistäjä

Kitkan Veistämö Oy:n perustaja, omistaja ja veistäjä Eero Jolula on Linnanmaan tallouskoulusta aikoinaan valmistunut maalaisjärkiintynyt kauppataiteen maisteri eli ekonomi. Eero luki koulussa laskentatoimea ja rahoitusta, joten koulupohjalta hän osaa sekä yhteen että vähennyslaskua, tarvittaessa jopa kerto- ja jakolaskua, tiukan paikan tullen myös prosenttilaskua, sekä muutamia muita talousasioita.

Aikaisemmasta koulutuksestaan huolimatta hän on myös kurssit käynyt hirsipuumies, itseoppinut veneenveistäjä, Afganistanin sodan veteraani, pystykorvamies, lohenonkija, Sompiolaisen eräelämän arvoituksiin perehtynyt yleinen eräjorma, joogahippi ja muuten vaan mukava jätkä.

Aikansa kaikkea sekalaista touhuttuaan hän muisti olleensa lapsesta saakka lahjakas käsistään. Hankkiutui eroon ylimääräisestä irtaimestaan. Pakkasi jäljelle jääneet puolisonsa, koiransa ja kissansa kyytiin. Muutti henkiseen kotiinsa Kitkan rantaan Posiolle asumaan ja kävi hirsikurssilla Kuopion Toivalassa. Nyt hän elää euroopan suurimman lähteen rannoilla sähköttömällä ja vedettömällä mökillä ja palaa halusta päästä näyttämään lahjansa perinteisen hirrenveiston kunniakkaalla saralla.

Käsinveistetyllä hirsitalolla on sielu. Se on elävä. Se näyttää oikealta. Se tuoksuu oikealta. Se tuntuu oikealta. Se on ainutlaatuinen. Se on yksilöllinen. Se on aito. Se on luonnonmukainen. Se on terve. Se on taidetta.

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

0400 509 134