HIRSIVEISTÄMÖ

Kitkan Veistämö luo korkealuokkaisia, perinteisin menoin käsinveistettyjä, eläviä, kauniita, kestäviä, ympäristöystävällisiä ja terveellisiä hirsirakennuksia tilauksesta asiakkaan toiveiden mukaisesti. Luomisen kulmakivenä on korkea laatu. Muita rajoitteita ei ole.

Käsinveistetty hirsirakennus on kaunis. Puun luonnolliset muodot ja käsityön elävä jälki ovat ajattomia. Tapa tehdä on vuosisatainen. Työn tulos kestää yli sukupolvien. Luonnollisista raaka-aineista syntyy ympäristöystävällinen ja terve kokonaisuus.

Käytämme ainoastaan aitoa puuta. Valitsemme metsästä Lapissa hitaasti ja luonnonmukaisesti kasvaneita, tiheäsyisiä, suoria, ja terveoksaisia honkapuita, jotka kaadetaan talvella ja kuivataan ulkona. Muutenkin pyrimme käyttämään pääsääntöisesti luonnon materiaaleja: puuta, kiveä, hiekkaa, savea, kalkkia, paperia, metallia ja lasia. Eristeistä suosimme lampaanvillaa, puukuitua, pellavaa, sammalta ja turvetta. Uskomme aitoon ja kestävään. Kartamme keinotekoista ja kertakäyttöistä
.
Koko hirsimallien, salvosten ja varausten kirjo on käytettävissä. Kaikkia töitä kalusteista kartanoihin pidetään arvossa. Restaurointitöissä kunnioitetaan vanhaa. Luomisen laajuus on vapaa. Toteutamme kaiken unelmasta valmiiseen kokonaisuuteen, tai osia siltä väliltä, tarpeen mukaan.

Arvostamme laatua, kauneutta, kohtuutta, avoimuutta ja kunniaa. Käsityö on aina arvokasta. Se ansaitsee tulla tehdyksi hyvin - laadukkaasti. Hyvin tehty on kaunista. Kohtuus on kaiken perusta. Käytämme luonnon raaka-aineita. Elämme siitä. On välttämätöntä, että käyttö on kestävää - kohtuullista. Teemme työmme kunnialla, vastaamme siitä, kerromme avoimesti miten se tehdään, mitä siitä tulee ja miten kustannukset muodostuvat. Olemme tosissamme, mutta emme vakavissamme. Työn ilo ja rakkaus lajiin ovat meille tärkeitä.

Rakastamme luontoa. Vaalimme sitä. Pyrimme toiminnassamme mahdollisimman ympäristöystävällisiin ja paikallisiin ratkaisuihin. Hankimme raaka-aineen mahdollisimman läheltä. Kiinnitämme erityistä huomiota toiminnan energiankulutukseen, jätteen käsittelyyn ja sivutuotteiden kierrätykseen. Pyrimme löytämään yhteistyökumppanit lähialueelta. Sivutuotteena syntyvät hukkapalat, lastut ja sahanpuru hyödynnetään polttopuuna tai esim. kompostikuivikkeena. Tuotannossa tarvittava energia pyritään järjestämään ekologisesti kestävillä tavoilla, esimerkiksi tuulisähkönä ja hakelämpönä. Sahoissa käytetään vähäpäästöistä pienmoottoribensiiniä ja voiteluaineina biohajoavia öljyjä. Dieselpolttoaineena pyritään käyttämään biodieseliä.

VEISTÄJÄ

Kitkan Veistämö Oy:n perustaja, omistaja ja veistäjä Eero Jolula on Linnanmaan tallouskoulusta aikoinaan valmistunut, maalaisjärkiintynyt, kauppataiteen maisteri eli ekonomi. Eero luki koulussa laskentatoimea ja rahoitusta, joten koulupohjalta hän osaa sekä yhteen että vähennyslaskua, tarvittaessa jopa kerto- ja jakolaskua, tiukan paikan tullen myös prosenttilaskua, sekä muutamia muita talousasioita.

Käsinveistetyllä hirsitalolla on sielu. Se on elävä. Se näyttää oikealta. Se tuoksuu oikealta. Se tuntuu oikealta. Se on ainutlaatuinen. Se on yksilöllinen. Se on aito. Se on luonnonmukainen. Se on terve. Se on taidetta.

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

0400 509 134